Een dagje weg


Naast de schitterende natuur zijn er in de nabijheid van het vakantiepark vele activiteiten die borg staan voor een geslaagd dagje uit! Wij hebben een selectie voor u gemaakt:

 

achtergrond-1.4

Een dagje weg


Naast de schitterende natuur zijn er in de nabijheid van het vakantiepark vele activiteiten die borg staan voor een geslaagd dagje uit! Wij hebben een selectie voor u gemaakt:

het-drentse-wold


Museumdorp Orvelte

In het levende monumentendorp Orvelte – waar mensen gewoon wonen en werken – beleef je de geschiedenis aan den lijve. Ga mee op reis en beleef Orvelte zelf! In Drenthe, met name in Orvelte, staan prachtige , rietgedekte Saksische boerderijen en andere rustieke gebouwen. Mooi om langs te wandelen, maar nog leuker om ook eens van binnen te bekijken. Bij een aantal bent u van harte welkom! Het dorpshart is regelmatig het decor voor bijzondere evenementen en themadagen, folkloristische groepen, speciale markten en theatervoorstellingen.

Bezoek Website

Gevangenismuseum Veenhuizen

In dit moderne en interactieve museum ontdek je hoe we in Nederland omgaan met misdaad en straf vanaf 1600 tot en met nu en maakt u kennis met de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen. Naast een bezoek aan het museum kun je een kijkje nemen in een echte gevangenis en een rondrit maken in een oude boevenbus

Bezoek Website

het-drentse-wold

het-drentse-wold


Kamp Westerbork

Midden in Drenthe ligt een plek met geschiedenis. Vanuit Kamp Westerbork deporteerde de Duitse bezetter tussen 1942 en 1945 meer dan 100.000 Joden naar de kampen in Oost-Europa. Hier worden de levens van honderdduizend Nederlandse joden in herinnering gehouden. Op het terrein van het voormalige kamp Westerbork vindt je reconstructies, monumenten en wisselende exposities in het herinneringscentrum.

Bezoek Website

Wildlands adventure Zoo Emmen (v/h Noorderdierenpark)

25 maart 2016 opent Wildlands voor het eerst haar deuren! Het is de opvolger van het Noorderdierenpark. Een splinternieuwe dierentuin met o.a. safaritochten, een Leeuwenberg, Bavianenarena, Animazia; speelparadijs voor klimgeiten en andere kinderen, 4D – testride Artic-1, Nortica expeditie en nog heel veel mee. Wildlands: Een werelds avontuur!

Bezoek Website

het-drentse-wold

het-drentse-wold


Speel en IJsboerderij De Drentse Koe

Heerlijk spelen met een boerengevoel? Dat kan bij de Drentse Koe!
Op de grens van Drenthe, Overijssel en Friesland (nabij Meppel) vind je Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe. Een ideale locatie waar het hele jaar door genoeg te beleven valt, bij mooi én minder mooi weer!

Binnen & buiten

Naast een fantastisch buitenterrein (2 ha) met vele soorten traptrekkers, trampolines, skelter- en kabelbaan en dierenweide, is er een speelschuur met maar liefst 3 verdiepingen. Wordt het de unieke glow-in-the dark kelder met panna voetbal en Oudhollandse spelen, de speelmanege of de bouwzolder?

Waterplaats en klimmen boven de koeien

Wist je dat De Drentse Koe de voormalige koeienstal verbouwd heeft? Je vindt hier nu een volledig nieuwe overdekte waterspeelplaats met zowel manuele toestellen als sproeiers. Ook is er voor de iets grotere kinderen vanaf een jaar of 5 een bijzonder klimavontuur boven de koeien.

Dagelijks open van 10 – 18 uur. Gratis parkeren.
Honden welkom mits aangelijnd.

Bezoek Website

Hunebedcentrum Borger

Het Hunebedcentrum in Borger op de Drentse Hondsrug zet u op het spoor naar de prehistorie. Naar de tijd dat de eerste boeren zich in Drenthe vestigden. Deze boeren bouwden de indrukwekkende stenen grafmonumenten waarvan restanten nu nog steeds in het Drentse landschap zijn te bewonderen. Er staan er nog 54 en het grootste staat pal naast het centrum.

Bezoek Website

het-drentse-wold

het-drentse-wold


Boomkroonpad Borger

Wil je het bos eens van een ander perspectief bekijken, maak dan een wandeling over het Boomkroonpad. Dit wandelpad leidt je hoog langs de toppen van de bomen. In het naastgelegen bezoekerscentrum kun je terecht voor allerlei activiteiten, een presentatie over bosleven en een winkel met leuke spullen!

Bezoek Website

Openluchtmuseum Ellert en Brammert Schoonoord

Een stap terug in de tijd wordt gezet in openluchtmuseum Ellert en Brammert. In de museum herleeft het verleden van Zuidoost Drenthe. Het wonen en leven in deze omgeving wordt uitgebeeld door verschillende woonvormen. In de eerste plaats is daar de plaggenhut. Maar een Saksische boerderij, tolhuis, schooltje en zelfs een gevangenis behoren tot de collectie.

Bezoek Website

het-drentse-wold

het-drentse-wold


Klimavontuur Appelscha

Hoog tussen de bomen klauteren de bezoekers van KlimAvontuur als aapjes over de vele hindernissen. Klimmen, abseilen en tokkelen: KlimAvontuur is een multifunctioneel klimpark. Houd je adem in op het hoogteparcours of waag een vertrouwenssprong. Wie heeft het lef? Ook de kinderen mogen de hoogte in tussen de bomen in het Klimbos (vanaf 1.40 meter) of op het parcours van het Klimpark (vanaf 1.30 meter).

Bezoek Website

Attractiepark Duinen Zathe Appelscha

Een attractiepark voor een compleet dagje uit! Er zijn attracties voor de allerkleinsten, maar ook voor de stoerdere broers en zussen. De Flying Swing, een reuzenglijbaan en bijvoorbeeld waterglijbaan Hari Kiri. Uitgespeeld? In het overdekte theater rust je lekker uit, terwijl je naar en voorstelling kijkt.

Bezoek Website

het-drentse-wold

het-drentse-wold


Kabouterland Exloo

In het hart van het Drentse dorpje ligt Kabouterland. Een leuke dag vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid zowel buiten als binnen. Ga mee op avontuur! Dolend door een geheimzinnig konijnenhol kun je kabouters van dichtbij bespieden. Maak een spannende tocht door de trollengrot, loop via een overdekt wandelpad langs bijzondere planten en leuke kleine exotische dieren naar de raadselachtige kasteelruimte.

Bezoek Website